maanantai 16. kesäkuuta 2008

Käsityökuume

Nyt se on tarttunut osaavimmilta kavereilta ja sukulaisilta. Käsityökuume on pahana. Työn alla on monta nyherrystä, muutama valmiina ja nopean laskutoimituksen mukaan noin tsiljoona suunnitelmissa. Ihan kädet alkavat täristä jos ei television kesätuotannosta nauttiessa (Serranon perhe, ihanaa!) voi neuloa tai virkata samalla ja ehdottomasti parasta kesälukemista ovat käsityölehdet ja sisustuskirjat. Piha on edelleen hunningolla (puutarhakuumetta ei näy), kotitöistä tehdään välttämättömät, rahat ovat menneet lankakeriin ja kangaskasoihin, yöunet ovat niukanlaiset tätä nykyään. Kun vain on pakko tehdä käsitöitä. Ja eikös tämä ole trendikästä juuri nyt? (Vai jokos se trendi meni?) Olisi ensimmäinen ja kenties viimeinen kerta, kun hp on trendien aalloilla mukana.

Virkkausvimmassa valmistuneena ovat kaksi huivia. Ensimmäinen on tehty yhdistelemällä kukkaneliöitä oman mielen mukaan huiviksi (neliöiden ohje kirjassa 201 Ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin, Melody Griffiths). Huivi kakkosen ohje löytyy kirjasta Koukussa virkkaukseen (Erika Knight). Huivin päissä on helmivirkkausta mutta se ei taida kuvissa näkyä. Tällä juhlalookilla läksin ystäväni häihin viime lauantaina. Kevyestä Sublime kid mohair langasta tehty huivi lämmitti suloisesti Suomen suven sateisessa kesäsäässä. (Huivi myös paljasti ketä kaikkia miekkosia olin häissä halaillut, sillä huivista irtosi hentoista vaaleanvihreää höttöä,mikä näkyi hyvin miesten tummassa puvussa. Olisi kai pitänyt ehtiä pestä huivi ennen käyttöä niin en olisi paljastunut?)


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rouvahan on ollut oikein muodikkaana ja fiininä juhlissa. Upee huivi ja ihan sikaihana mekko, mistä tuon mekon bongasit??

Sie voit tehdä sit miunkii käsityöt kun tällä intoilijalla, ikävä todeta, olis intoa mutta ei voimia tässä eläintarhassa tällä hetkellä (mr. 1,5vee..)joten ehkä vuoden päästä?

-Riitsi-

Fanny kirjoitti...

Onpas kiva mekko, tulee ihan joku fiftarinostalgia mieleen! :)

HP kirjoitti...

Riitsi: mekko on Anttilasta =) lyhensin vain helman jotta mekko sopii tälläiselle kääpiölle paremmin. Tsemppiä eläintarhan pyörittämiseen sinne teille!

fanny:fiftarihenkeä hainkin. Sääli etten ehtinyt tekemään alushametta jotta mekko olisi ollut vähän "liehuvampi".

inkivääri kirjoitti...

Ihanat huivit olet tehnyt! :)

Heli Matero kirjoitti...

Kyllä sinä olet ollut ahkerana, kauniita huiveja.