torstai 15. toukokuuta 2008

Tarkkailijat koulutuksessa

Tuolla on lintu.Nyt se on täällä.Minne se meni?Onkohan kiva olla kissa? Vaativalla "Määää" rääkäsyllään siamilaisemme ilmoittaa nälästään, siperiankissa kamppaa kiemurtelemalla jaloissa ja muut kolme tuijottavat vetäen mahaa sisään ja yrittäen näyttää nääntyviltä. Ruokaa tulee reppanoille. Sitten ulkoillaan omassa kissa-aitauksessa, johon ihmiset uhrasivat puolet kuististaan. Haistellaan ilmaa, kytätään lintuja ja otetaan aurinkoa. Tullaan sisälle, kun huvittaa. Nukutaan ja riehutaan. Aina pääsee syliin lellittäväksi, kun tahtoo. Muulloin voi silmät puoliummessa nököttää uunin päällä tai kiipeilypuussa vahtimassa ihmisten toimia. Sitten taas nukutaan, syödään, ulkoillaan, riehutaan. Kadehdittavaa?

Tai ehkä lellityillä kotikissoillakin on omat stressin aiheensa? Turkki on huonosti ja kissakaveri ei leiki tarpeeksi. Ruokaa tarjotaan liian hitaasti tai se on "taas tota, mä en syö!" Hiekkalaatikonsiivooja ei tule täsmällisesti ajallaan. Ihmiset rajoittavat hauskuutta pöljillä säännöillään (kuten... ei nyt tule mieleen, kun nuo saa tehdä melkeinpä mitä vain... Ahaa! Ulos ei pääse kuin vankien aitaukseen). Ja nukkuakaan ei ehdi kuin 18 tuntia. Kissa tarvitsee kauneusunensa.

Silti voisin joskus vaihtaa kattimme kanssa osia. Pitäköön hän huolta järjettömästi käyttäytyvistä ihmislapsista. Minä makaan kerällä keskellä ruokapöytää tuijottaen touhua ylenkatseellisesti ja livahdan piiloon nukkumaan.

5 kommenttia:

inkivääri kirjoitti...

Minä kanssa voisin joskus vaihtaa osaa tuon Kirpun kanssa. Maata nojatuolin selkämyksellä, raottaa silmiäni juuri sen verran, että näen väistää innokkaan uhmaikäisen hellyydenosoitukset. Maukua kun nälättää, väsyttää tai hellityttää. Ja sitten vaan nukkua.
Loistavia kuvia! :)

Saila kirjoitti...

No olipa kiva löytää tänne! Kiitos kommentista Yrttisissä :)
Kylläpä noiden kanssa mieluusti vaikka vaihtaisi osia, monesti on tullut mieleen... Ruokapalvelu pelaa (joidenkin mielestä aina myöhässä), syliin pääsee milloin vain (ainakin luullaan niin) ja unet on makoisia ;)
Silityksiä koko porukalle!

Anna kirjoitti...

Joo, kissanpäivät kelpais mullekin.

Heli Matero kirjoitti...

Kyllä kissoilla on kissanpäivät..ihana näky, kun kaikki rivissä ja hyvässä "ojennuksessa".

Sara kirjoitti...

Sulla on yksi hauskimmista blogeista mitä mä tiedän :-) enkä edes ole kissafani.