maanantai 28. huhtikuuta 2008

Läträystä

Kävin suihkussa. Pesin hiukseni yhdellä aineella, vartaloni toisella, uuden tatuoinnin kolmannella (miedommalla, hajusteettomalla), kasvoni neljännellä. Kuivasin itseni (sentään yksi ja sama pyyhe kelpasi). Rasvauksen vuoro. Kasvot yhdellä, vartalo toisella, kantapäät kolmannella, kynsinauhat neljännellä, kädet viidennellä ja tatuointi bebanthenilla. Vielä nopsa sipaisu geeliä hiuksiin, dödöä kainaloon.

Huh, mitä läträystä! Kai sitä vähemmälläkin pärjäisi? Onko kaikki tämä tarpeen? Kuinka paljon sivelenkään lisäaineita ja vaikka mitä elämäni aikana iholleni luottaen siihen, että ne ovat terveellisiä ja tarpeellisia. Kuinka monta muovipurnukkaa lähetänkään tyhjänä kaatopaikalle. Olenko nyt iholtani heleämpi ja raikkaampi, onko hiukseni kiiltävämmät, kantapääni pehmeämmät ja kädet kauniimmat? Mikä osa tästä läträyksestä on tarpeen ja mikä turhaa?

Armas Aviomies käy suihkussa, pesee itsensä yhdellä ja hiukset toisella. Ei rasvaa mitään. Dödöä ja that is it!

3 kommenttia:

nappisydan kirjoitti...

Purnukoita tulee, olet oikeassa. Mutta joistakin kaupoista (esim. www.ekolo.net) saa pesuaineita isosta kanisterista omaan pulloon. Maksat vain aineesta. Eikä tule ihan niin paljon niitä tyhjiä purkkeja kaatopaikalle. :)

Niina kirjoitti...

Tuo kirjoituksesi on ihan totta, mietin lukemisen jälkeen miten montaa purkkia ja purnukkaa minäkin haudoin meillä talolla vessankaapissa ja nyt täällä varakodissa on meillä ainoastaan shampoota, saippuaa ja hyvin pärjään..edes meikittä kulkeminen ei tuota vaikeutta.. hiuslakka nököttää ainoana lisänä hyllyssä, sitä laitan toisinaan sekä dödöä tietty.Hyvin on pärjätty mutta saa nähdä kauanko menee kun hylly notkuu taas..kasvovettä jo harkitsin..

inkivääri kirjoitti...

Samaa mietin, lähes tulkoon joka päivä suihkun jälkeen. Ja vaikka kuinka yritän karsia, siirtyä kotimaisiin/ympäristöystävällisiin/luomuihin, mihin vaan, niin silti niitä on paljon.
Ollapa yksi tuote pesuun, yksi rasvaukseen ja yksi kainaloon. Kuulostaa taivaalliselle!